View Single Post
Eski 06-05-2010, 08:14   #4
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Dayanamadım
Yazmadan edemedim işte

Biri bana domates iç kurduyla nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana salkım güvesi ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana mısır kocan kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana elma iç kurdu ve gövde kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana buğday süne zararlısı ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?

Şimdilik bu kadar.
Sn. Lilium,

Biraz araştırırsak bulmayacağımz çözüm yoktur diye düşünüyorum. Ayhan Bey'in dediği gibi kimyasalların kullanımı DDT ile yoğunlaşmaya başladı. Daha önce insanlar ne ekip biçiyordu? O zamanda elma vardı, domates vardı vs.
Hemen kısaca bir internet taramasıyla aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Madex: Organik tarımda Elma İçkurduyla biyolojik mücadelede kullanılıyor. Harran Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada Kaolin kili Elma İç Kurduna karşına denenmiş. Tam dökümanı bulamadım ama kaolin nelere kadirmiş, ben bile şaşırdım.
Delfin WG: Salkım güvesine karşı kullanılabilir.

Bunlara ek olarak tarlamızda yanmış hayvan gübresi ve EM gibi biyolojik güçlendiricileri kullanırsak başarırız diye düşünüyorum.
Ayrıca bizim önerdiğimiz yöntemler tek bir ürün yetiştirme odaklı olmayacak. Kardeş bitkilerin birlikte ekilmesi, az su ihtiyacı olan bitki ile çok su ihtiyacı olan bitkinin yanyana ekilmesi gibi yöntemleri de uygulamak gerekiyor.
Havuç, ıspanak, kereviz gibi ürünler biber, patlıcan ve domateste virüs hastalıklarını azaltmaktadır. Külleme hastalıkları, geniş yapraklı türlerle çoğalmaktadır. Böyle durumlarda bu türler buğdaygiller ile dönüşümlü ekilmelidir vs.
Yani sonuç olarak çaba gösterirsek çözüm buluruz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön