View Single Post
Eski 05-05-2010, 22:13   #36
meymun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu Mesajı Göster
ben bu siteye çok geç aktif olduğum için hepsini okuyayım derken not alsamda bilgileri kariştırdım iyice bıototal aldım sıvı hümik asit satıcı 5 litreye 1 kapak dedi sardunya küpe,açelya,gala,cak güzeli kamkat kiraz, elma,gardenya,kamelya, skas vs kullanabilirmiyim
lütfen bilgisi olan cevap versin

teşekkür ederim
Ne üreten biliyor ne satan. Biototal benim de ilgimi çekti, 1 litrelik ambalajdan aldım. Ambalaj üzerinde ph 8-10 olarak yazmasına rağmen sitelerindeki ürüne ait bir pdf sayfasında 7-9 olduğu yazılı. ph değeri logaritmiktir. 7 ile 8 arasında 10 kat fark vardır. Bu tür ürünlerde iyonik değer üretici tarafından bu kadar geniş aralıklı ve farklı kaynaklarında apayrı değerler yazmaları güvenilirlikleri hakkında beni kuşkulandırmakta.

Ambalaj üzerinde net ve brüt ağırlık da yazılı. Net ağırlığı 1.05 kg/ litre imiş.
kg/lt yoğunluk birimidir. Paketin 1 litre olduğu ifade etmez. Ambalaj sanırım 1 litrelik ama bunun 1 litre olduğu belirtilmeyip yoğunluk yazılmış. Bunu dahi beceremeyenlerin bu tanınmış ürününe nasıl güveneceğiz?

Buğday, pancar, havuç, meyve ağaçları sebzeler için dekar başına kullanılacak miktarlar var. Kullanılacak sudaki oranı ise yok. Yapraktan verme durumunda ilaçlama yapar gibi mist yani sisleme şeklinde sulama yaparsanız yoğun bir karışım gerekli. Kökten sularsanız 1 dekarı ıslatabilecek karışımda ise derişiklik çok daha düşük olmalı.
Sonuç olarak karışım oranı olarak bilgi yok. Küçük alanlarda kullanmak isteyenler de büyük tarlalarda uygulayacaklar da kendi kafalarına göre hesap yapmak zorunda.

Size satıcının söylediği 5 litreye 1 kapak korkunç yüksek bir değer. Bu 5 litrelik suyu 10 saksıya dökerseniz dekar başına kullanılacak miktar olarak 150-200 cc önerildiğinden dolayı, bitkilerinizin infazı belki elektrikli sandalyeden hızlı olabilir.

Dekar denilen alan 1000 metrekaredir. Siz 1 metrekarelik saksı alanı için bir litre suya 200/1000 yani 0.2 cc karıştırsanız sorun olmaz Bunun için de bir burun damlası alıp bunun damlalığını kullanmaz gerek. Ya da 10 litre suya eczahaneden alacağınız enjektörle 2cc yani 2 ml Biototal karıştırın. Bu 10 litrelik karışımı da kullanacağınız kadar bitkiniz umarım vardır.

Yoksa 5 litreye 1 cc eklemenizi öneririm. Benim yazdıklarıma da güvenmeyin, denemiş değilim. Satıcının önerdiği Biototal kapağı 50 cc. Benim ise tahminlerle yaptığım ukalalığın sonucu bunun ellide biri. Haa, ikinci kez ne zaman kullanacaksınız yazı tura mı atsak netsek.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön