View Single Post
Eski 04-05-2010, 20:30   #203
salimeroğlu
Yeni Üye

salimeroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2010
Merhaba ben yeni üyeyim. Van'da yaşıyorum. Hatta İran sınırına uzaklığı 8 km olan bi köyde yaşıyorum. Soğuk bir memleket olduğu için sadece yazın serayı kullanıyoruz. Bizimde bir seramız var,dikim işini daha çok babaannem yapıyor. Tohumları ilçeden bi şekilde buluyor(ne kadar güvenilir bilmiyorum). Soruma geleyim babaannemm sürekli seraya sulamaya gönderdiği için bende hortumu delip belli bir yüksekliğe çıkardım ve bi ucuna tıpa koyup yağmurlamaya benzer bir sistem oluşturdum.(bu arada üşenmememin sebebi sıkıldığımdan falan değil kesinlikle köyde yaşadığım için tarla işimiz de çok oluyor ve o vakitte ole bir emir gelince bazen üşeniyor insan). Bu sistemi yapmam babaannemin de hoşuna gitti ama bende bitkiye zarar verme korkusu oluştu. Çünkü biiraz tazikli gibi,fakat gözlemlediğim kadarıyla gelişimi çok etkilemedi. Sulamayı delik hortumla yerden yapsam su direk olarak toğrağa değse daha mı sağlıklı olur,bitkilere etkisi nasıl olur. **** nasıl bi sulama yöntemi denemeliyim bitkiye zarar vermeden onlar mutlu ben mutlu bu iş nasıl olur. Cevaplar için şimdiden sağolun. Yeni bulduğum ve çok hoşuma giden bu site ye ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.

SALİM EROĞLU
VAN/ÖAZLP/DÖNERDERE KÖYÜ
RAKIM:1700

salimeroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön