Bahçe Maceram
Evin yanındaki boş araziyi, yıllardır hayalini kurduğum bahçe için kullanmaya karar verdim. Toprak çok taşlı ve killi. Niyetim belleyip, biraz da gübre katıp ekmekdi. Fakat ada konusunda forumda yazdıklarınızla aklımı çeldiniz. Eşimin aklını çelmek benimkinden daha zor olduğu için bir kaç gün uğraşmam gerekti. Yazılarınız ve fotoğraflarınız öylesini etkileyici gelmiş olmalı ki; en sonunda pes etti ve dün bauhaus a osb almaya gittik. Bir plakadan bir ada çıkacak şekilde kesim yaptırdık. Pinotexle renklendirdik. Bugün montajını yaptık, İnşallah yarın da yerine koyacağız. Eşim bulaştığı iş için arada söylendiyse de ortaya çıkan şey onu da mutlu etti sanırım. Yarın biraz cocopeat, perlit, çiftlik gübresi, kemik tozu, leonardit ve toprakla bir karışım yapıp adaları doldurucam. Toprak çok taşlı olduğu için bir elek bulabilirsem toprağı elemek de istiyorum. Sanırım öylesi daha sağlıklı olacak. Her taraf yabani otlarla kaplı olduğu için sürekli ot yolucam galba. Dün çalışırken komşumun dediği "belli ki toprak insanısınız" sözü de günün en mutlu edici anıydı.
|