View Single Post
Eski 28-12-2006, 18:46   #23
Karan Yilmaz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-12-2006
Şehir: Osmaniye
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Sayın Karan Yilmaz yeni gelen üyeler başlığına yazdığınız tanışma mesajının konumuzla ilgili olan kısmını bu başlığa kopyaladım ki, ileride konuyu dağılmadan takip edelim.

Bu arada sertifikalı fidan almakla en doğrusunu yapmışsınız. Bir konuyu merak ettim, neden narı 3.5 x5 şeklinde diktiniz? Desteklemeden faydalandınız mı?

Son bir soru da bahçenizde su kaynağınız var mı?
Tesekkurler.
Nar agaci, yetistirdigim bolgede her evin onunde var. Belirledigim olculerde yetismis agaclari kistas aldim. Evet destekleme icin muracatta bulundum. Bahce olan yeri daha once tarla tarimimda kullaniyordum. Bugday, ikinci urun olarak misir, ikinci urun olarak soya fasulyesi, yilda tek urun olarak pamuk, aycicegi tarimi yapiyordum. Su anda nar bahcesi olan yerin hemen yanindan su kanallari geciyor. Ayrica Ceyhan nehrine 500 m. Istesem bahceden su cikarabilirim fakat elektrik olmadigi icin su anda boyle bir calismayi luzum gormedim. Damlama ile sulamayi yapamayacagim galiba.
Mesajiniz uzerine bugun gittim tekrar topragin su ihtiyacini test ettim.. Sert bir cisimle 10 cm kadar estim. Toprak hala nemli fakat bayramdan hemen sonra sulamaya karar verdim tavsiyeniz uzerine. Koklerine zarar vermek istemiyorum acikcasi.
Soruya cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim tekrar.

Karan Yilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön