Merhaba.
Sn. ozguratalay,
Arkadaşlarımız, Sn. bayindirmevki, Sn. Todor, Sn. MeyveliTepe, Sn. gurbik67 ve Sn. gece' nin anlattıklarına ben de katılıyorum.
Köy ve çiftlik yaşamının özlemini çekmek ve hayaller kurarak sanal yaşamlar kurmak başka bir şeydir, içinde yaşamak ise ayrı bir iştir.
Güzel bir ev ile içinde bir sürü hayvanın bulunduğu bir çiflikte kim yaşamak istemez? Ama gerçekler işin içine karışınca, çiftlik hayatının sanıldığı kadar kolay ve eğlenceli olmadığı da ortaya çıkacaktır.
Sizden önce ben dahil olmak üzere birçoğumuz bahsettiğiniz gibi bir yaşamın hayalini kurduk. Ama yaşamaya başlayınca herşey değişiyor. Şehirde karşılaşmadığınız birsürü problemi çözmek zorunda kalıyorsunuz. Her ay birkaç gün Bayramiçte yaşıyorum. Güzel oluyor. Kurallarını sizin koyamayacağınız bir yaşam zor gelebilir.
Ancak yaşamın tümünü siz idare etmeye başladığınızda (temizlik, hazırlık, hayvanlar ile uğraşmak, tarlayı ekip biçmek gibi)işler öyle hemen kolaylıkla olmuyor. Yüz dönüm arazinin etrafını dolaşmak, etrafını tel ile çevirmek, bozulan yerleri tamir etmek bile bazen zor geliyor.
Daha önce köyde yaşamış biri ile konuşmanız hatta birkaç hafta misafiri olup köy hayatının incelikleri hakkında fikir sahibi olmanız gerekebilir. Sakın bu yazdıklarım moralinizi bozmasın. Azim herşeyin başıdır. Ancak bahsettiğiniz yaşamı sahiden yaşayıp isteyip istemediğinize karar vermeniz için belli bir tecrübe edinmeniz lazım diye düşünüyorum.
Kolaylıklar diliyorum.
Saygılar
|