Enver Bey; fidelerimin yeterli olgunluğa erişmesini sanırım bekleyemedim ve aeroponik sistemimi bu gece devreye aldım. Köklerini suya girecek şekilde yerleştirdim. Cinsini bilmediğim , annemin geçen sene yetiştirdiği chery tipi domatesten aldığı tohumlardan ürettiğim fideleri kullandım. 5 W'lık hava motorunu 15 dakikada bir 15 dakika devreye girecek şekilde ayarladım. Göndermiş olduğunuz besin eriyiğinden, 5 litrelik 2 adet pet şişelerin herbirine 10'ar cc A ve B eriyiğinden olmak üzere karışımı hazırladım. Sistemi, evin güney cephesinde, günün büyük bir bölümü güneş alan pencerenin arkasına yerleştirdim. (Laf aramızda burası benim çalışma odam. Meraklı bir insanım ve odamda her çeşit bilimsel çalışma yapılmaktadır. Eşim artık odanın kapısına ''GİRİLMEZ'' yazacağını söyledi

). EC değerini 140 cm'lik serum hortumuna karışımı doldurup 5.8 V'luk adaptörle gerilim düşümünü 2 V olarak ölçtüm. İlerleyen zamanlarda EC değerini bu referans ile ayarlayabileceğimi düşünüyorum. 2 V = 2 EC ise besin eriyiği arttıkça voltaj, dolayısı ile EC değeri yükseliyor. Bunu yaptığım denemeler desteklemektedir. Bu konuda düşüncelerinizi almak isterim. PH ise, şehir şebekesi değerlerini araştırdım ve 6.5 civarında olduğunu öğrendim. Sanırım sorun olmayacaktır. Sizin ve diğer arkadaşların yardım ve yorumlarını bekler herkese güzel günler dilerim. Foruma resim yüklemede malesef sorun yaşıyorum. Yapabilirsem resimleri paylaşacağım.