View Single Post
Eski 02-05-2010, 22:42   #305
hatayuk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- Mesajı Göster
Merhabalar Bahçemize sebze ekmek istiyordum.Kiraz hanımı yolladığı dereotu,turp,maydonoz ve yeni almış olduğum salatalık, kuzukulağı ve bamya tohumlarını ekmek istiyorum ama Vallahi şaşırdım ve öylece kalakaldım Hazırladığım toprak dolu kasa ve kutu önümde bir türlü nasıl başlayacağımı bilemiyorum... bildiğim sadece bu tohumları önce çimlendirmek gerektiği ama nasıl? Yardımınızı bekliyorum.

sevgili guldeste;

salata olan tohumlar direk kalici yerlerine serperek ekin daha sonra hafif bir sekilde serptiginiz tohumlari soyle bi hafif bir sekilde topragi karistirin. Daha sonra tohumlari serperek ektiginiz yeri yagmurlama sekilde sulayin. salata tur sebzeler her suladiginizda yagmurlama sulamanizi oneririm.

salatalik, domates, biber, patlican ve kabak gibi sebze tohumlarini oncelikle temiz bir bezi islayin tohumlari icine koyun. beze islayip koydugunuz tohumlari bir temiz naylon torbanin icine koyun ve cicak bir yere indirin. maksimum bir hafta kadar sonra filizlenecekler, filizlenen tohumlari tek tek ufak saksilara ekin. dikkat etmeniz gereken bir ayrinti cok derine ekmeyin ama usttede tohumlar gorunmeyecek bir sekilde ustunu ortun. tohumlar bu kucuk saksilarda bir ay en fazla birbucuk ay kadar sonra bir karis kadar olurlar, daha sonra bu sebze fideleri esas yerine ekin. bu sebze fideleri ektikten sonra sulamayi yavas bir sekilde diplerine gelecek bir sekilde sulayin, yagmurlama sekilde bu sebzeleri sulamayin....

insallah anliyacaginiz bir sekilde size aciklayabilmisimdir afiyet olsun simdiden.

hatayuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön