View Single Post
Eski 02-05-2010, 06:07   #302
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi S Güngör Mesajı Göster
Bilimsel isminin penis biberi olması bir yana, türkçe isminin de ne olabileceğinin üzerinde düşünmek lazım. Yani bu bitkinin anadolu kökenli olması halinde atalarımız bu bitkiye ne isim takarlardı?
Çavuş biberi, kuş biberi, kamış biberi vs vs.

Bu sayfada anlattığına göre, bir dilde o olguyu tanımlayan ne kadar çok kelime varsa, o dili kullanan toplumun kültüründe o kadar önemli bir yere sahipmiş. Eskimolarda kar yağışı için bizim dilimizdekinden fazla betimleme olması, onların hayatında kar yağışının önemli bir yer tutuyor olmasından kaynaklanıyormuş. Şu an ilk aklıma gelenleri saydım, penis yerine çeşitli zamanlarda ikame edebilecek 9 adet (üçünü yukarıda yazdım zaten) buldum. Daha da aklıma gelmeyen vardır. Acaba Japoncada ve ya Galcede bu kadar çok kelime var mıdır?

Ayrıca çok makbul bir kahvaltılık biber vardır, "kız biberi". Yemesi pek keyifli, çıtır çıtır bir biberdir. Ayrımcılığın ve ahlaksızlığın daniskası. Kimse kız biberi tamlamasından rahatsız olmaz mı? (kimisi bundan rahatsız olmuş olcak ki, aynı bibere kıl biberde denmiştir) O zaman aynı mantıkla, pazarda kız biber varken çarli alana şorolo demezler mi?

Peki, fallus mantarı için ne isim bulacağız? Bu linkte çeşitli yerlerde çekilmiş fotoları mevcut fakat 18 yaşından küçükler bakmasın. Ne yazıktır ki ükemizde de bol bol yetişir.

Taliban patlıcan satışını yasaklamış. Geçen de kendini bilmez Tv yapımcılarından biri kadın budu köfte, dilber dudağı, vezir parmağı isimlerini modifiye etmekten bahsediyordu.Ya hu, sen pastanede hanım göbeği görünce erekte oluyorsan ben n'apayım.

Aslında cevap belli, adem neyse alemi o sanır.

Düzenleyen Todor : 02-05-2010 saat 06:46 Neden: imla
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön