View Single Post
Eski 02-05-2010, 01:21   #301
hbayraktar
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Geçen hafta 15 m'lik bahçe'nin yürüyüş yollarını 30 cm kazdım, meğer geçen sene diktiğimiz domates fidelerini 30 cm derinlikte araya toprak karışmış taşta yetiştirmeye çalışmışız, ada değil ama yükseltilmiş yastık yapmaya karar verdim, yoldan çıkan toprağı elle eleyerek iri taşları yollara, fındık büyüklüğündeki taşları yastıkların altına serdim, yola serdiğim iri taşların üzerine küçük taşlar ve kötü olduğunu düşündüğüm toprakla çimento muamelesi yaparak üzerine büyük kayrak taşlarını koyuyorum. Topraktan hiç solucan çıkmadı, iyi yönünden bakalım, solucan olmadığına göre zararlı da yoktur herhalde.

Biraz geç oldu ama denemek için az miktarda bezelye, fasulye, kıvırcık ve patlıcan tohumu ektim. Domates fideleri'nin ilk şaşırtmalarını yapmıştım, fakat biberler için kullandığım viyollerin altını delmeyi unutmuşum, bir de kullandığım torfa, gübre ve bahçe toprağı eklemiş ve güneş altına koymuştum, haliyle kuruduğunu zannettikçe suladım, sonuçta üstü kuru ama altı su dolu viyollerim oldu, altlarını deldim, çimlenirlerse süpriz olacak, tekrar tohum ekmek için yer de kalmadı zamanda. Fransız kadife çiçeği tohumu niyeyse bulamadım, fideler çıksında alayım diyorum ama sardunyadan başka bir şey yok çiçekçilerde.

Bu hafta sonu cocopeat leri suyla gevşeterek, iz elementler, kemik tozu ve leonardit ile harmanlamayıp elediğim bahçe toprağına karıştırarak yürüyüş yoluyla hemzemin olan yastıkların kenarına 20 cm'lik plastik çit geçirerek içlerine dolduracağım (solucansız toprak için yeterli olacağını zannetmiyorum ama yeterli k.rengi bulur bulmaz kompost yaparak malç olarak fide diplerine koymayı planlıyorum), bu durum sebze yastık ve ada kırması olarak literatüre geçer mi acaba?

hbayraktar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön