View Single Post
Eski 01-05-2010, 23:34   #299
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Ben bazı biber isimlerini yazmak istiyorum. Çoğunluğunun türkçe isimleri şekline göre verilmiş : Sivri biber, Tatlı sivri, Dolma biber, Kıl biber!, Top biber, carliston, Kalifornia biberi (California wonder çeşidi), Ve penis biberi.

Bu neden acaip veya anormal geliyor bize anlaşılmaz bir durum.

Staja gelen öğrencilerimize Çiftlik gübresini anlatıyoruz. Doğal olarak "Bu nedir, esası nedir?" diye sordum. Ziraat okuyan bayan öğrencim cevap veremedi. Gübreyi eline alıp inceleyemedi, çok iğrenç geldi. Ben "Bu bir hayvan bokudur" dediğim zaman da kıpkırmızı oldu.

Şimdi burada doğal bir olayı pis, terbiyesiz, iğrenç gibi görmenin veya düşünmenin bir mantığı var mı?? Veya Freud ün "Uygar cinsi ahlak anlayışında" bahsettiği, Anne-Babası ile yürüyen bir küçük çocuk hemen cinselliği mi çağrıştırıyor? "Haa, bu ikisi sex yapmış ve bu çocuk doğmuş !?" gibi bir düşünce sapkınlık değilmidir.

Öyleyse yeryüzünde insanların yarısında olan, kol, kafa, vs gibi bir organın adı neden "ayıp" oluyor. Kaldı ki argo da değil, organın normal bilimsel adı.

Bu nedenle bana göre, öyle arkadan dolanmaya, sağdan soldan kıvırmaya gerek yok. Penis biberi de normal sivri biber, kara biber, dolma biber vs. gibi normal bir biber çeşididir. İsmi de şekline uygun bir isimdir. Ayıp, pis, günah vs. değildir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön