Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece
Ne de olsa, adları değiştirmek, başkalarının beyin ve zihniyetini değiştirmekten daha kolay ve anlamlı.
|
Söylemleriniz ve her konuya olan itirazlarınıza ters düştüğünü düşünüyorum.
İsim değiştirmek vasıf ve iyi bir kabiliyet ise değiştirilen isimlerin kime ne faydasının olduğuna bakalım. Kenan Evren ismi kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Bu o şahsın günahlarını, ayıplarını da değiştirir mi?
Etnik ya da yerel isimlerin değiştirilip sözüm ona modernleştirilmesi veya Türkçe leştirilmesi kime ne fayda sağlamıştır.
Zihniyetleri değiştirmekten kasıt eğitimdir.
Liberal görüşü sonuna kadar destekleyen birisi olarak asla ve asla kimsenin ne görüşünden ne de saldırgan olmayan eylemlerinden dolayı engellenmesine, hakir görülmesine gönlüm elvermez.
Dini, siyasi, ahlaki, medeni her türlü görüş ve fikirler, diller, tercihler, keyfiyetler, özgün olarak korunmalıdır.
Her şeyin bir sınırı olduğu gibi, bu konuların sınırı da ya toplumsal uzlaşı çerçevesi, ya da kişilik hak ve ödevlerinin diğerlerini engellememesi çerçevesinde olmalıdır.
Son olarak önerim;
Bu ve buna benzer konular da ortaya çıkan uzlaşmazlıklar için oylama yapılmasını, çıkan sonuca herkesin saygı duyup kabul etmesini sağlayalım.
Zira benim kişisel görüşüm ; kimsenin dini, siyasi, ahlaki görüşü dolayısı ile benim fikrimin cebren engellenmesine kayıtsız kalamayacağım yönünde dir.
Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir.