View Single Post
Eski 01-05-2010, 00:58   #96
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Uzun süredir bahçede bahar bakımlarıyla uğraştığım için pek fotoğraf ekleyememiştim. Çapaydı, gübreydi derken sonunda sıra daha görsel işlere geldi.

Arka bahçenin yan tarafına bu sene bir düzenleme yapmaya karar verdim. Burası tüm gün güneş alan bir alan. Halihazırda aralarda yaban gülü, amerikan sarmaşığı ve kasımpatı var. İki tarafa falez taşlarıyla birer çiçeklik yaptım; birine linaria, diğerine zinnia tohumları ektim. Ortaya da sıra sıra 7 değişik renk süsen diktim. Değişik süsenlerin bir arada görüntüsü çok hoşuma gitmişti. Çiçek ömrünün çok çok kısa olması iyi değil ama sırf yaprakları bile çok güzel neyse ki. Arada bir kök de sarı-kırmızı dahlia var. Dahliayı dikerken drenaj için toprağına bol bol kum karıştırdım. Kışın malç da uygulayıp toprakta bırakacağım. Kemik tozu da dahlia için öneriliyordu, onu da kullandım. Aralara sedef ve sabah sefası tohumları serpiştirdim.

Name:  DSC_0650.jpg
Views: 1499
Size:  45.9 KB

Çiçekliklerden birine ufak bir cep yapıp 2009 Nisan ayından beri dikilmeyi bekleyen mavi sedumu diktim.
(Fotoğraf çekmeden toprak kalıntılarını da bir yıkasaymışım bari. )
Kediler hazır yumuşak toprağı bulunca rahat bırakmıyorlar, umarım tohumlar yerlerindedir. Etrafına biraz sirke damlattım, belki kokusundan rahatsız olup gelmezler.

Name:  DSC_0649.jpg
Views: 2468
Size:  56.6 KB

Ön bahçeye geçen sene diktiğim glayölleri toprakta bırakmıştım. Çıkardığımda çok iyi olduklarını ve yavrulamaktan öte ikizlendiklerini gördüm. Arka bahçeye nergislerin arka sırasına taşındılar. Yanlarına bir kök de vişne çürüğü gün güzeli diktim. Davesgarden verilerine göre gün güzeli dona oldukça dayanıklıymış, bakalım deneyeceğiz. Böylece bu bölge yaz-kış soğanlı bitki köşesi oldu, etrafına falezlerden sınır yaptım.

Name:  DSC_0652.jpg
Views: 2422
Size:  48.3 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön