Dayanamadım, tarifi önden yazayım, fotoğrafları sonra eklerim.
Malzemeler;
-1 veya 1,5 kg güzel kokulusundan çilek
-4 yumurta
-Yarım kg. süt
-Yarım kg kadar şeker
-Yarım fincan sıvı yağ
-Un
-1 Limon
-2-3 çorba kaşığı nişasta
Önce küçük bir tencerede veya sütlükte 1,5 su bardağı su, biraz şeker ve 10 kadar çileği hoşaf gibi pişiriyoruz. Çileklerin renkleri suya geçince içinden çilekleri çıkarıyoruz. Bir kasede nişastayı suyla eritip hızla karıştırarak kaynayan karışıma ekliyoruz. İsteyen jöle veya jelatinle de yapabilir. Yuvarlak büyük cam kaseyi ıslatıp bu karışımı döküp, 1 kg kadar çileği ikiye bölerek gelişigüzel içine atıyoruz. Biraz ılınınca kabı buzdolabına kaldırıyoruz.
Çilekler soğuyup, jöle sertleşene kadar biz pandispanyayı hazırlıyoruz. İsteyen hazır kek tabanlardan kullanabilir ama ev yapımını tavsiye ederim. 3 Yumurta, 1 fincan şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine yarım fincan sıvı yağ, vanilya (isteğe göre), 1 Limonun kabuğu ve kekten daha sıvı olacak kıvamda aldığı kadar unla beraber kabartma tozu eklenip çırpılır. Yuvarlak bir kalıp margarin veya tereyağla yağlanıp karışım dökülüp, 160-170 derece fırınca pişirilir. 8-10 dakikada pişecektir.
Kabuğunu daha önceden rendelediğimiz limonun suyu bir bardağa sıkıp suyla karıştırılır. kek pişip biraz ılınınca bu limonlu suyla ıslatılacak.
Kek fırında pişerken, Çilekli karışım dolapta soğurken biz kremayı hazırlayacağız. Herkesin pasta kreması farklıdır, bilenler kafasına göre takılsın. Ben, Yarım kg dan biraz daha fazla süt, 1 yumurta, isteğe göre şeker ve 2 kaşık unu tel çırpıcıyla iyice çırpıp, karıştırarak pişiriyorum. Pişince içine isteyen Labne, isteyen Mascorpone, isteyen soğuduktan sonra bir paket krem şantiyi 1 bardak sütle karıştırıp soğumuş muhallabiye ekleyebilir. Ben 1 kutu Mascarpone ekleyip pürüzsüz olacak şekilde çırptım.
Şİmdi sıra birleştirmeye geldi. Dolaptan çilekli karışımı çıkarıyoruz. İyice katılaşması gerek ki birbirlerine karışmasınlar. Çileklerin üzerine kremayı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz. En üstte de pişen pasdispanyayı kasenin büyüklüğüne göre kesip yerleştiriyoruz. Hazırladığımız limonlu suyla pandispanyayı ıslatıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletiyoruz.
Soğuduğunda, kaseyi yuvarlak bir tabağa ters çeviriyoruz.
İsteyen bunu tam ters şekliyle de yapabilir. Alta pandispanya, limonlu suyla ıslatıp üzerine pasta kreması, üzerine çilekli nişastalı muhallebi.
Veya cam dondurma kaplarında tek kişilik hazırlayabilirsiniz. Ben kestiğim artan keklerden ve kremadan 2 kase de böyle hazırladım.
Afiyet olsun.