View Single Post
Eski 30-04-2010, 14:39   #2
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Sn. mertkandy,

Doğanın verdiği tehlike sinyalleri aslında bizim için uyarı değeri taşıyor. Israrla inanmak istemeyenleri ise korkunç son bekliyor. Doğa bizi asla affetmeyecektir diye düşünüyorum. Çünkü bize bütün uyarılarını yaptı.

Yaşam, Doğada bulunan sağlıklı, hava, su ve çevre ile beraber mümkündür. Bunlardan birini ya da hepsini kirleterek yaşamak mümkün değildir. Muhtaç olduğumuz su ve yiyecekler doğanın bize hediyesidir.

Son yıllardaki tüketim çılgınlığı ve atıklar Dünyayı aşırı derecede kirletmiştir. Bir düşünelim yıllardır Fransa, ABD, Rusya, Çin, Pakistan ve Hindistan, İsrail ve Kuzey Kore'nin nükleer silah ürettikleri biliniyor. Peki bu nükleer atıklar ne oluyor acaba? Ben tahmin edeyim. Okyanusa atılıyor veya ıssız bir yere gömülüyordur.

Ne kadar saklarsak saklayalım, okyanusları veya ıssız toprakları kirleten atıklar bir şekilde yine bize dönecektir. Denizlere attığımız çöpler de cabası. Bundan dolayı Doğa bizi asla affetmeyecektir. Kötü sonuçlara da hazırlıklı olmalıyız.

Zaten sinyaller yavaş yavaş geliyor. Genetik bozukluklar da bir işarettir. Eskiden yediğimiz gıdaların tatlarının değişmesi de. Bahçemizdeki Ağaçların sebepsiz kurumaları da. Bu sinyallerden ders çıkaramayıp Doğayı kirletmeye devam ediyoruz. Bazılarımız hırsları yüzünden birşey görmüyor. Bütün amaçları güç ve para kazanmak. Halbuki;

Şef seattle tehlike sinyalini yıllar önce almış olmalı ki " en son nehir kuruduğunda, en son ağaç kesildiğinde, en son balık tutulduğunda beyaz adam paranın yenecek birşey olmadığını anlayacak" demiş.

Bazılarımız ise asla anlamıyorlar.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön