View Single Post
Eski 29-04-2010, 23:34   #1509
ozbey
Ağaç Dostu
 
ozbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: (MERSİN) MUĞLA/DATÇA
Mesajlar: 809
Sevgili Adalet Hanım, Latin' in çiçekleri sapıyla yendiğinde çok lezzetli ''roka, tere'' gibi,
Üstelik koparıldıkça daha çok çiçek veriyor. Benim her sene tohumunun döküldüğü yerde çıkıyor. İsterseniz dalından çoğaltabilirsiniz, naz yapmadan kökleniyor.

Küçük bir bilgi:
''C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketildiği '' belirtiliyor.
Salatalar için harika tadı ve rengi olan sirkesi de yapılıyormuş, bu sene inşallah yapmayı düşünüyorum.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön