Bu tip sorunlarda etraflıca herşeyi bilmeden kötü niyetin olmadığını tabii ki hiçbirimiz iddia edemeyiz ama fedakarlık ve paylaşımın esas olduğu bu forum ortamında kötü niyet son açıklama olmalı bence. Bu nedenle tam emin olmadan itham etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer bir kişi kötü niyetten eminse açıklamalı tabii ki. Kargoların tesliminde kargo şirketlerinin pek çok sabıkasına bizzat şahidim. Örneğin, yakın bir zaman önce eve gelmediklerinden emin olduğum bir firma evde bulunamadığı için kargo teslim edilemiyor diye mesaj gönderdi. Şikayetlerimin neticesinde şube sahibi teslimata gelip haklı olduğumu itiraf etti.
Posta ile gönderilebilecek bir paylaşımın alıcı talebi dışında kargo ile gönderilmesini yanlış buluyorum. On kişiye posta ile gönderimin toplam maliyeti 7.5TL iken kargo da 75 TL. Tabii ki küçük rakamlar da olsa bütçesine dokunabilecek arkadaşlar olabilir. Posta ile gönderim için zamanı olmayan ya da başka bir mazereti olanlar da olabilir. Son derece doğal bunlar ama yine de çözüm kargo ile gönderme olmamalı. Örneğin Sn Zeytinci'nin melisa tohumu paylaşımı gibi bir çözüm olabilir. Bildiğim kadarıyla Sn Zeytinci ücretini ödeyip kargo ile bir gönüllüye gönderdi ve o kişi de posta ile paylaşımı yaptı. Benzer başka çözümler de üretebiliiz.
Posta ile gönderilemeyecek durumlarda tabii ki kargo zorunlu. Bu gibi durumlarda göndericinin oluşacak maliyeti karşılamasını beklemek bence de haksızlık olur. Bazı arkadaşların önerdiği gibi bir kargo şirketi ile anlaşmak alıcı için maliyeti biraz da olsa düşürebilir. Bunun ötesinde kargo firması kaynaklı geri dönmeleri engellemeye de faydalı olabilir.
|