View Single Post
Eski 29-04-2010, 11:36   #11
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Sayın alpturan,

Nasip olurda evi tamamlayabilirsem daha inşaat yanından geçiremezler beni. Yaşım 61.

Ev bitecek sonra sıra bahçe düzenlenmesine gelecek, 755 numaralı mesajdaki fotoğrafta sol tarafta ortada bir ceviz ağacım var, en sıcak ve durgun günde dahi altında yanmadan oturabilir insan, onun altına gene taştan bir oturma yeri yapmam lazım onu da bitireyim asmalarla uğraşacağım. Bahçede çok iş var.

Geçende pazarda köylü bir bayan bir başka köylü adamla yüksek sesle münakaşa ediyordu ve dediki adama " senin gözün yere bakıyor yeter artık mal mülk için çabalama bu kadar ".
Adama baktım yaşı 50 anca vardı. Düşündüm şöyle ve ben hepten yanmışım dedim.

İnşaatımın tasdikli mühendislik projesine gelir isem yapı sistemi kısmında " yığma ", temel sisteminde ise " duvar altı temeli" yazmakta.

Temel resimlerimi gören bir mimar bana sen buraya 8 katmı çıkacaksın tek katlı ev için ne bu temel demiş idi. Ayrıca temel demirleri döşenmesinde bir inşaat mühendisi dostumda kontrola geldi ve yapılan herşey çok iyi dedi. Bunun yanında temel üstü vizesinde de gerekli kontrollar mimarımız ve yetkililerle birlikte yapıldı.

Sizin bahsettiğiniz teknik ayrıntıları bilemiyorum ama her şeyi ile mevzuata uyan bir inşaat yapmak gayretinden şaşmadım başından beri.

Hoşçakalın.

Düzenleyen hosseda : 29-04-2010 saat 12:07 Neden: kelime düzelttim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön