View Single Post
Eski 29-04-2010, 07:56   #260
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
...Hele, kompost yapımında herkesin çöpe attığı biçilen çimleri toplamaya başlayınca adımız ''adanın delisine'' çıkacak ama onlarada bunu başarıp anlatırsam herhalde her bahçede kompost yapımına başlanır..
Sayın sındırgılı,

Bizim ülkemizde çim belkide en çok kimyasal gübre, kimyasal ilaç kullanılarak yetiştirilen bitkidir. Yemyeşil olsun diye basarlar çeşit çeşit gübreyi, hastalık olunca basarlar ilaçları, doğru seçilmemiş çim çeşidini adam etmek için uğraşır dururlar.

Organik malzemelerle adalarınızı doldurduktan sonra, onca emek onca para harcadıktan sonra yaptığınız kompostun da organik olmasına dikkat etmeniz gerekir. (En azından ben böyle düşünüyorum)

Herkesin biçtiği çimi almak yerine hangi bahçelerde nasıl bakım yapıldığını gözlemleyerek o bahçelerin çimine talip olun. Bahçe sahipleriyle konuşursanız eminim size seve seve vereceklerdir.

Adalarınız bereketli olsun.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön