Öncelikle herkese selamlar;
EM için verilen bilgiler için herkese teşekkür ediyorum.EM'den bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum ve daha detaylı bilgi alabilmek için siteye üye oldum ve EM hakkında birçok şeyi sizlerin sayesinde öğrendim.
Benim ailem manisa alaşehirde bağcılıkla geçimini sağlıyor yaklaşık 30 dönüm üzüm bağımız bulunuyor, genelde kulaktan dolma eski yöntemler kullanıyorlar bu nedenle de verimli ve yüksek oranda üzüm elde edemiyorlar buna rağmen harcanan emek ve yapılan harcamalarda artmakta özellikle kimyasal gübreler ve zirai ilaçlamalara yapılan masraflar aşırı derecede artmış durumdadır yıllık bazda 30 dönümlük bağ için işçilik masrafı hariç zirai ilaçlara ve kimyasal gübreye 7000 tl para harcanmaktadır. Aynı zamanda bu kadar ağır masraftan sonra zirai ilaçlar ve kimyasal gübreler nedeniyle bağ toprağına ve asmasına büyük zararlar vermek zorunda kalıyoruz.EM bizi gerçekten bu maliyetten kurtarıp organik bağçılık yapmamızı ve verim artışını sağlayabilir mi çok merak ediyorum.forumda yapılan tüm yorumları ve bilgileri inceledim, ama üzüm bağları ile ilgili soru soranı **** uygulama yapanı göremedim bu yüzden sizden detaylı olarak bilgi almak isterim.
Bağlarımızda şuan 30-40 cm boyunda filizlenme oldu ve ilk sulamayı salma sulama yöntemiyle yaklaşık 15 gün önce yaptık bir sonraki sulamayıda yaklaşık bir ay sonra yapacağız bu aşamadan sonra bana EM uygulaması olarak hangi oranda ne yapmamı tavsiye edersiniz(çünkü em'i hemen uygulayıp sonuçları görmek için sabırsızlanıyorum)
EM kullandıktan sonra ilerleyen dönemlerde salkım boylarında ve tanelerde ne gibi değişiklikler gözlemlerim.
saygılarım...
|