Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doctorb
Yumurta kartonuna ektim, bir ay filan oldu bir kэsmэ зimlendi bir kэsmэ da topraktan baюэnэ зэkartmaya зalэюэyor.
Bu arada yumurta kartonunu tavsiye eden arkadaюlara teessьf ederim. O kadar зabuk kuruyor ki topraрэ, юu sэralar bir gьn ihmal etsem hepsi hazan oluverecekler. Tahminim yumurta kartonu hem ьstten hem de karton kэsэmlardan nem kaybettiрi iзin цyle oluyor. Nacizane benim tavsiyem fidecilerin kullandэklarэ gibi plastik materyal kullanmak. Bundan sonra ben цyle yapacaрэm ve юu an yeюerenlerimi de ilk fэrsatta pet bardaklara юaюэrtacaрэm.
.
|
Sayin doctorb yumurta kartonu ile ilgili sozlerinize yuzde yuz katiliyorum. Bende hem para vermeden alabilmem, hem tavsiyeler hemde organik madde olmasi sebebiyle bir kisim tohumlarimi bu kaplara ekmistim. Soylediginiz gibi bir elim sudaydi, surekli kurudugu icin sulamam gerekiyordu, buyumeleri derinlik az oldugu icin bir zaman sonra durdu ayrica bol sulayincada karton yumusayip dagilmaya basliyordu. Hatta bir kisim fidelerin kokleri kabin altini delip disari cikmisti. Hic bir arkadasa tavsiye etmiyorum plastik materyalleri bu amacla kullaniniz.