-Aynı şehirde yaşadığım, zaman zaman sitede selamlaştığım, benzer düşünceleri paylaştığım güzel insanlarla nihayet yüzyüze tanışma imkanını buldum. Sarıkoz sayesinde yeni dostlar edindim.
-Önce Chewbacca (Tunç Kutlu) ile buluştuk. Buluşma yerinde onu sımsıcak tebessmünü ilk gördüğümde hiç öyle yeni tanışıyormuşuz gibi gelmedi. Epeydir görmediğim bir yakınımla buluşuyormuşum duygusu ile elini sıktım. Birbirimize isimlerimizi de şakalaşır gibi söyledik sanıyorum.
-On, onbeş dakika sonra Müjgan Hanım ve eşi Veli Beyle de benzer duygular içinde tanıştık.
-Yola koyulduktan bir süre sonra daha da bir kaynaşmıştık herhalde. Ben sohbete fazla dalmış olmalıyım ki ışıklı kavşakta dururken yeşil ışığın yandığını farketmemişim. Yolun açılmasını bekliyen diğer araç sürücülerinin isyanına mahal kalmadan Tunç beni kibarca uyardı.
-Yola kendi arabam yerine oğlumun pek alışık olmadığım arabası ile çıktım. bu yüzden biraz zorlandım. Başka hatalar yaptı isem de dostlarım katlandılar herhalde, seslerini çıkarmadılar. Mevsimi gözönünde tutarak kış lastikleri olan araçla gitmeyi daha güvenli bulmuştum.
-Köye girince evlerin ortasında birkaç araç ve birkaç arabanın olduğu yere yanaşıp sorduğumuzda ağaç dikiminin başladığını öğrendik.
-Tarif edilen yöne giderken telefonla aradığımız Derya bizi yolda karşılayıp dikim alanına götürdü. Zaten oniki onüç haneli köyde fidan dikiminde çalışanların tamamı neredeyse Derya'nın ailesi ve yakın akrabaları idi.
-Çalşanlarla da hemen kaynaştık. Kimsenin diğerine ne yapacağını söylemesine mahal kalmadan işe giriştik. Bir grup traktörün kuyruk miline takılan burgu ile çukur açarken geriye kalanlar da fidanları taşıma ve dikme işlerini aldılar. Ben ve köyden seksenini biraz geçmiş bir genç arkadaş (Hamdi Şanlı), birlikte fidanların son bakımlarını yaptık. Söküm ve taşıma sırasında hasar gören kök ve daları budayarak dikime hazırladık.
Not:____________
Derya, iş arkadaşımın adını hatılrayamadım. Lütfen hatırlatabilir misin. Yazımı düzelteyim.
Düzenleyen Yücel Özlem : 09-09-2007 saat 16:07
|