View Single Post
Eski 27-04-2010, 09:02   #1081
doctorb
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2010
Merhaba arkadaşlar. Foruma daha önce hiç yazmadım, sadece okuyordum. İki yıldır balkon sebzeciliğine merak saldım. Geçen sene domates ve biberlerimden güzel verim aldım. Domatesin cinsinden sanırım lezzetinden memnun kalmadım.
Bu sene ise daha geniş kapsamlı, çeşitli güzel şeyler yapmayı planlıyorum ve yapmaya da başladım. Fotoğrafları çekip buraya yüklemeyi düşünüyorum inşallah. Gerçekten pek az şey beni bir şeyler yetiştirmek kadar heyecanlandırıyor.
Bu arada bir arkadaştan rica etmiştim ve bana tarla domatesi diye isimlendirdikleri domatesten ve renkli dolma biberlerden annesinden temin ettiği tohumları getirdi. Yumurta kartonuna ektim, bir ay filan oldu bir kısmı çimlendi bir kısmı da topraktan başını çıkartmaya çalışıyor.
Bu arada yumurta kartonunu tavsiye eden arkadaşlara teessüf ederim. O kadar çabuk kuruyor ki toprağı, şu sıralar bir gün ihmal etsem hepsi hazan oluverecekler. Tahminim yumurta kartonu hem üstten hem de karton kısımlardan nem kaybettiği için öyle oluyor. Nacizane benim tavsiyem fidecilerin kullandıkları gibi plastik materyal kullanmak. Bundan sonra ben öyle yapacağım ve şu an yeşerenlerimi de ilk fırsatta pet bardaklara şaşırtacağım.
Fideciklerimin ve balkonumun fotoğraflarını (her konuda biraz ağırdan alan biri olarak) ilk fırsatta çekip burada paylaşmayı planlıyorum. Şimdilik sevgiyle kalın.

doctorb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön