halil bey yanıtınız için teşekkür ederim.ot ilacını ekim yapmadan 1 ay önce uyguladım.ekim yaptıktan 1 hafta sonra danaburnu için,Pyrinex 25 WP 400 gr. adlı ilacı kepekle uyguladım.
yalnız ben patlıcan fidelerini dikerken,poşetlerin altını kesip yanlardan 1-2- çizik atıp ektim,bundaki amacım fidelerin zarar görmemesiydi,ancak fideler geliştikten sonra bu poşet
leri çıkardım,sanırım o ara zarar gördüler.şu anda bir kısmı iyileşti,biber fidelerim inanılmaz derecede güzel şu an bir çoğu çiçeklendi.Dün eşimle beraber diplerine yanmış gübre ilavesi yaptık. ot ilacının adını hatırlamıyorum,ekim yapmadan önce uyguyladığım için,gerçi şu an yine ot çıkmaya başladı,biraz ilaç kalmıştı ama sebzelere zarar verir diye uygulama yapmıyorum.dana burnu ilacını 10 günde bir tekrarladım,şu an yok denecek kadar az,yalnız eşim bu sefer fulrık diye bir ilaç almış,kepekle uyguladım ama diğer ilaç kadar etkili olmadı, zaten sebzeler çiçeklendiği için artık ilaçlamaya son verdim.sizizn bilgilerinizden faydalandıkça bu konuda daha iyi olacağıma eminim.teşekkür ederim.
|