Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Ancak sürekli olarak yerli türlerle yabancı türlerin karşılaştırıldığı bir ortamda tercihimi yerli ırklardan yana yaptım ve kendimce haklı sebeplerim var. Çünkü yöremizde en azından 10 tür ceviz yetiştiğini biliyorum. Sizinde dediğiniz gibi tescillenmediği sürece güven duyulmayan, daha doğru bir ifadeyle sahipsiz olduğu ve reklamı yapılmadığı için tutulmayan yerli türler bunlar. (Maalesef bu ülkede adı Stelyo ... olanlar daha fazla tutuluyor.)
|
Sizi anlıyorum, bu sadece sizi değil beni daha çok üzüyor zoruma gidiyor, ama gerçekleride görmeliyiz söylemeliyiz.
Nedense hep dışarıyı takip ediyoruz, kim mi? üstatlar bizleri yönlendirenler hocalar profesörler bir şey başardıkları yok dışarıdan alıyorlar bize satıyorlar.
Şimdiye kadar ceviz fidanlarını on metreye oniki metreye hatta onbeş metreye diktirenler şimdi çit sistemini savunmaya başladılar, neymiş avrupada ottuz kırk yıldan beri denenmiş başarılı sonuçlar alınıyormuş, bizde çit sistemini uygulayalım diyorlar. Kendi bir başarımız olmadığı için adı stelyo olanlar daha çok tutuluyor, ne zaman ki mehmetler bir şeyler başarır inanki mehmetler daha fazla tutulacaktır. En azından kendim için söyleyebilirim.