Alıntı:
Ancak yabancı cinslerin, yerli cinslerden çokta üstün olduğunu düşünmüyorum.
|
Bu konuda yanılabilirsiniz, ben yerli ırklarda bir pedro bir cehadler kadar verim veren çeşite daha rastlamadım.
Sözünü ettiğin cevizi daha önceki mesajında gördüm, oda oldukça verimli gözüküyor, ama cinsi nedir irilik nedir iç rengi nasıldır iç randımanı nedir kabuk kalınlığı nedir ile ilgili bilgiler bilinmediği sürece, ikincisi tescillenmediği sürece bir muamma.
Yerli ırklardan yalova 1,yalova 2, yalova3, bilecik, şebin, ile kıyas edecek olursak pedro ve cehedler onların çok çok üstünde. Ben somut olarak görebiliyorum, bunu size nasıl gösterebilirim, zaman zaman fotoğrafları koyuyorum, ama fotoğraflar altatıcı olabilir inanmıyabilirsiniz, bunu en iyi gezip göreceksiniz görerek ikna olabilirsiniz.
Ben gördüğüm için ikna da oldum, ve bunları yazabiliyorum.
Yalova 1,yalova 2, yalova3, bilecik, şebin yetiştirdim, yetiştirirken gözlemlemelerim oldu,
Cehadler de petroda da gözlemlemelerim oldu, yerli ırklarda görmediklerimi onlarda gördüm, ve beni hayretler içerisinde bıraktılar. Sizlere şunu sorayım,

resimdeki gibi bir oluşumu bana yerli ırklarda gösterebilirmisiniz, yeni uyanan bir göz ve o gözde meyva.
Yan dallarda meyva verme oranı bakarmısınız.

bu özellik cehadlerde de var.