View Single Post
Eski 26-04-2010, 00:29   #197
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
İlginize çok teşekkürler. Teyzem bana sizlerin selamlarını iletti. Bu aralar biraz vakitsizlikten sıkıntım var. Ufaklık büyüdükçe istekleri ve koşturmacası da arttı. Kurstan arta kalan zamanın nasıl bu kadar hızlı geçtiğini anlamıyorum. Saat gece yarısı olunca oturmaya vakit ancak bulabiliyorum. O zaman da sabah altıda kalma mecburiyeti devreye giriyor. Umarım zamanla Deniz büyüdükçe kendime ayıracağım vakit miktarı da artar. (Aman yok artmaz demeyin çok bozuluyorum

Bütün bunların yanısıra kaktüs ve Sukulentler de son derece moralsizler. Almanya'yı hiç sevmediler. Yaklaşık 8 aydır inatla Almanya ikliminde de kaktüs yetiştirilebilir diye çaba sarfediyorum ama sonuç malesef benim inandığımın tam aksi.

Bundan sonra Türkiye'ye dönene kadar yeni bitki almamaya karar verdim. Her bitki kaybında çok üzülüyorum. Kaktüslerin ve sukulentlerin bu cansız halleri de biraz başlığa yazmama mani oldu galiba. Bu zaman zarfında Türkiye'ye dönene kadar yeni bitki almak yerine bilgi edinmek sanırım daha mantıklı olacak.

Yine de Sempervivumlar, Agave'ler ve Haworthia, Gasteria türleri Almanya iklimi için uygun olan türler. Bunlarla yola devam şimdilik. Kendimi ve bitkilerimi biraz toparladıktan sonra resimleri paylaşmak üzere... Sevgiler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön