Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen
İyi günler Ali Bey,
Üzümümü önümüzdeki Ocak ayında bonsai saksısına almayı düşünüyorum. ( http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10252) Zamanlı mı zamansız mı bilmiyorum ama öyle düşündüm. Yetiştirdiğim üzüm diğer üzüm çeşitleri gibi hemencecik dallarını kalınlaştırıverecek bir üzüm olmayıp 3-5 yılda dallarını kalınlaştıracağa benziyor.
Şu an yapraktan bitkinin içi görünmüyor ve içlerde oluşan filizler güneş alamıyor durumda. Şubat ayında filiz verdi. Üçüncü kere uç alma yaptım. Filiz vermeye devam ediyor.
Yaprak küçültmeyi ne zaman yapabilirim. Aslında bana sorarsanız şimdi istiyorum.
İlk çıkan yapraklar şimdi olgun. Resim gerekirse eklerim.
Ne önerirsiniz?
|
Izzet bey iyi gunler. Onumuzdeki ocak ayinda(2011) de agaccinizi bonsai saksisina almayi dusunuyorsunuz. Oradaki iklimin nasil oldugunu bilmiyorum o yuzden ocak ayi uygunmu degilmi siz karar vereceksiniz. Asmanizin filizleri acilmadan once, onu bonsai saksisina alabilirsiniz bu da kis sonu bahar basina denk geliyor.
Agaciniz uzerindeki yapraklar dediginiz gibi caksa ve agacin ic taraflari isik ve hava alamiyorsa yaprak budamasi yapabilirsiniz. (bunu yaparken agacinizin saglikli olmasi gerekiyor.) Yaprak budamasi yaptiktan sonra agacinizi bir sure golge bir yerde tutunuz.
Kolay gelsin.