Konu: Abant
View Single Post
Eski 24-04-2010, 23:47   #10
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Name:  minilogo.jpg
Views: 550
Size:  3.3 KBMülkiyeliler Birliği

Basına ve Kamuoyuna

Bolu Abant Gölündeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz...

Dünyanın en önemli kültürel ve doğa harikalarından biri olan Abant Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Bolu il Özel İdaresi tarafından yönetilen Abant Gölü ve çevresi 2873 Sayılı Milli Parklar Kanununun öngördüğü biçimde korunmamaktadır. Bu nedenle doğanın armağanı Abant Gölü ve çevresindeki ekolojik denge bozulmaya başlamıştır. Toprak yolun, genişletilerek trafiğe açılmasıyla Abant gölü çevresi araçlar tarafından işgal edilmiş, ağaçlar kesilmiş, soluğu kesilen su içine göllenerek kendisiyle birlikte ağaçları da çürütmeye başlamıştır.

12000 dönüm genişliğindeki bu doğa hazinesinde, bu bölgeye özgü bitki ile hayvan türü olmak üzere toplam 1222 adet canlı türü barınmaktadır. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan su samurlarının (lutra lutra) yaşam alanları ve yuvaları tahrip edilmiştir. Sadece Abant havzasında yetişen endemik Abant çiğdemi (crocus abantensis), kardelen (galantus plicatus ssp. byzantinus), Ankara çiğdemi (crocus ancyrensis)) ile kar çiçeğinin (eranthis hyemalis) ve koca dudaklı orkidenin (dactylorhiza nieschalkiorum) yaşama alanları tahrip edilmektedir.

Ulusal değer niteliği taşıyan doğal parkı öncelikli olarak koruma altına almayan hükümetin doğaya zarar veren bu uygulamalara seyirci kalması kabul edilemez.

Bu duyarsızlıklar ülkemizin yeryüzü cennetinden çöle dönüşmesine yol açmakta ve düşlediğimiz gelecek şimdiden hızla ellerimizden kaymaktadır.

Mülkiyeliler Birliği camiası bu yok oluşa kayıtsız kalmayacaktır. Doğal, kültürel ve tarihsel değerlerin koruma altına alınması ülkemizin geleceğinin de bugünden güvence altına alınması demektir.

Abant gölünün, çiçeklerin ve hayvanların ‘bizi kurtarın’ çığlığını duyuyor ve Birlik olarak bu yanlış ve doğaya zarar veren uygulamaların durdurulmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Mülkiyeliler Birliği olarak Abant gölü ve çevresi için yetkileri duyarlılığa, bizi göreve çağıran http://www.abantyokoluyor.com/ adresindeki imza kampanyasını destekliyoruz.

MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
http://www.mulkiye.org.tr/index.php?...rler&Itemid=35

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön