Bugün sezonun ilk Danaburnu avını bugün gerçekleştirdim.

En çok kullandığım şaşmaz yöntem, açtığı galeriye hurtumun ucunu itip suyu basınçla açmak. Anında Danaburnu çıkıp suda yüzmeye başlıyor. Bizimki gibi ufak ve hobi amaçlı sebze bahçelerinde bu yöntem hem kolay hem zararsız. Sebze bahçemde yetişmiş bir Domatesi, Salatalığı dalından kopartıp şöyle üzerine hafifçe üfleyip, ilaçsız olduğunu bilmenin rahatlığıyla ısırıp tadına bakabiliyoruz.
Geçen gün Martha Stewart'ın programında, sebze fidelerini dikerken karton bardakların altını kesip sebzenin etrafına çember şeklinde yerleştirdiğini böylece fideye Salyangozların ulaşıp zarar veremediğini anlattı. Onlar bardakların altını kesiyorlarmış, aynı yöntemi hem Danaburnu hem Salyangoz için uygullamak istersek, fideyi yetiştirirken Plastik bardak yerine karton bardaklar kullanırsak, zamanla bardak çözülene kadar fide gelişmiş olabilir. Denemek gerek. Danaburnu kartonu da keser mi ki?