Bugün nalbur önünden geçerken o mavi straforlardan gördüm 3 tane aldım.
onları alınca da kap ihtiyacı doğdu gidip plastikçiden 2 tane dikdörtgen kap aldım.
Tabi besin tankını da unutmadm akan su için. 2 tane de büyük gri renk çöp kovası aldım. resimlerini de çektim. artık hem akan hem durgun su kültürcü ama gübresiz tarımcıyım

)
aklıma bir fikir geldi ama sizler ne dersiniz merak ediyorum. bizim stoklarımızda şu an tonlarca koyun keçi ve inek gübresi var. Bunların hepsi de yanmış fermente olmuş gübreler. Düşünceme göre bir adet eski çorap içine bu 3 gübreden yarı yarıya karışım yapıp koysam, sistemin geri dönüş suyunu da bu çorap içinden akıtsam bitki için gerekli mineralleri sağlamış olmaz mıyım? Hatta bu iş için benim sistemdeki alt pvc boruyu deneme yapmak için kullanmayı planlıyorum. çilekler akan su da olacak domates ve sebzeler durgun su saksılarına.
Bu konuyla ilgili yapılan bir çalışma gördüm internette. Orda okuduğuma göre öğrenciler kullanılmış çay posasını benim düündüğüm gibi bi filtre içerisinde tutup geri dönüş suyunu da o filtreden geçiriyorlar. Anlattıklarına göre bu şekilde domatesler normal bir şekilde ürün vermiş.( kaynak göstermek istiyordum fakat dün gece bir dünya sitede topraksız tarım okudum ve neredeydi şimdi bulamıyorum)