Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler
Öncelikle bilimsel bir veri olmadan konuşmanız bence yanlış. Diktiğiniz tohumlar hayırlı olsun ancak fazla birşey beklemeyin çünkü yıllarca kamanda tohum satıldı ancak türkiye cevizciliğinin hali ortada. O tohumlar matah birşey olsaydı bütün ağaçlarda salkım salkım ceviz olması gerekmezmiydi?
|
Yazımı aşısız cevizi destekliyormuş gibi anlamayınız ama şunu belirtmek istiyorum, cevizin tohumdan üretildiğinde aynı ağaca sahip olunamamasının sebebi tozlamayı başka cins cevizlerden yapıp meyve tutması değil mi? Ben yanlış biliyorsan birisi cevizin direk toprağa dikildiğinde neden başka başka cinsler ortaya çıktığını açıklıyabilir mi? Eğer ceviz kendi kendini tozluyorsa başka cevizlerden toz almıyorsa bu cevizin meyvesi ekildiğinde aynı ağacın özelliklerini taşır. Kaman'da satılan tohumları örnek vermişsiniz. Kaman cevizide başka cinsin tozlamasına ihtiyaç duyuyor. Aşılı cinslerden benim tek bildiğim kendi kendini tozlayan cins pedro cinsi ceviz. Cevizci33 siteside diyorki "toros ve sahil cinslerimiz kendi kendini tozluyor" yani başka ağaçların tozlamasına ihtiyaç duymuyor. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımla...