Konu: Danaburnu
View Single Post
Eski 23-04-2010, 22:14   #41
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn. sibel hanım hoşgeldiniz.

Aynı gün iki ileti yazmışsınız. Biri bu ve diğeri 'sebze bahçesi hazırlama' sayfasında.
Orada patlıcan fidelerini kurumuş gibi durduğunu, çiçek açıp solgun durduklarını yazmışsınız.

Size kimse cevap vermemiş.(zehirden korkmuş olmalılar)

Sevgili Sibel, otları kurutmak için zehirli ot ilacı atmışsınız. Ve otları kurutmuşsunuz.

Halbuki biz onlardan kompost yapıyorduk.

Ardından danaburunları zehirli kepekle zehirlemişsiniz.( toprağa su doldursaydınız hemen yüzeye çıkarlardı)

Halbuki biz kepekten 'bukaşi' yapıyorduk.

Evet otları ve danaburunlarını zehirlerken toprağı da zehirlemişsiniz. Ot ilacı bu patlıcana uygun ise (yaprakları benziyorsa) onları da zehirler. Zehirli ot ilacı bu kullanım ve etki alanı geniştir insanı bile zehirler, hemde konu komşu Allah muhafaza...

Ve 3 yıllık bir üretici olarak soruyorsunuz ' bu hafta sonu düzenli ilaçlamak gerekiyor, bilgi ve yardımlarınızı' diyorsun.

Hangi ilaçlardan bahsettiğinizi bilsem, inanın yardım ederdim.

( Örneğin, EMA kullanın, hem toprağınız, hem patlıcanınızı, hem hem kendinizi ve konu komşuyu kurtarın derdim)

(Unutmuşum)

Solucanları da zehirlemişsinizdir. Halbuki onlardan dünyanın en iyi ve pahalı gübresini yapıyorduk. (Bir zamanlar zehir kullanmanın sonucu toprakta yok olan solucan için 2 gemi getirmişizdir Küba' dan)
Saygılar efendim.

Düzenleyen Halil Önen : 23-04-2010 saat 22:34 Neden: ek
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön