Bunun adını Denizakvaryumu'nun dediği gibi
'balkonda kompost yapımı' diyebiliriz.
Ancak çok hasas bir konu ve içişlerinin de sorunudur. Yardıma rağmen başarılı olamıyabilirsiniz.
Şeytan ayrıntıda gizlidir, dikkat.Evsel atıklar _ben sadece
sebze ve
meyve atıklarını kullanıyorum_ bir kapta toplanır. 2, 3 gün gibi. Bir
süzgecli kap içinde ve altına başka bir kap konur.
Ama ondan önce 'Yeşil Adım' dan Yani Özlem hanımdan Bukaşi kovası alınır.
Alınır dedim ama alınamıyabilir. Özlem hanım bukaşi kovası yapımının başka ülkeler gibi, bizde tutmadığını ve yapımının pahalıya geldiğini, bu işten vazgeçebileceğini söylemişti bir kaç gün önce; görüştüğümüzde.
![Name: IMAG0021 [640x480].JPG
Views: 7184
Size: 67.1 KB](https://www.agaclar.net/forum/attachments/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/138276d1272019031-imag0021-640x480-.jpg)
Atıklar biriktikce kovaya konur. Üzerine (kepek) bukaşi dökülür. Kat kat değil.
Karıştırılarak konur. Üzerine
baskı uygulanır. Arada
hava kalmamalı. Tekrar
bukaşi konur ve
naylon ile kapatılır. Bu işlem kova doluncaya kadar yapılır. Alttan
sıvı gübre alınır. Ben bir tas'ı 5 lt suya koyuyor ve fidanların diplerine birer lt. döküyorum.
Dodurduğum kovaları balkonda başka büyük plastiğe koyuyor_yine ona da bukaşi atıp_ dum ve bir hafta bekletip köye götürüyordum.
Her iki durumda da koku olmuyor.
Ançak bukaşi kovasını balkonda diğer kovaya dökerken ağır bir sirke kokusu oluyor. Bazen gecikirseniz bu koku ağırlaşabiliyor.
Ben çözümü buldum. Kovaları dolduruyor. Ağızlarını hiç açmadan, kamyonete atıyor tarlaya götürüyorum. Kum tarlada açtığım çukura döküyor, kumla karıştırıyor sonra da
delikli pilastik bir _kasa_
kapta biriktiriyorum. Bir ay gibi sonra hazırdır_sebze adalarında_ kullanıyorum.
Saygılar