Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca
Asuman hanımın göndermiş olduğu ve 202 nolu mesajda son fotoğrafta yer alan euphorbiamda sanırım sorun var. Bir süredir havalar kapalı olduğu için iç ortamda toprak kurumamış ve nemli kalmıştı. Bugün sabah toprağın 1/1,5 cm üst kısmındaki bölümde gövdede kararmalar gördüm. Toprağın kuruması için sıcak bir yere koydum. Öğle arası kontrol edeceğim. Çürüme başlangıcı olabilir mi? Öyle ise çürüyen kısmı kesip, kalan kısmı kesim yerinin kabuklaşması sonrası dikilmesi yeterli olur mu?
|
Sessiz durduğuma bakmayın Sayın SKaraca. Sizin ve diğer kaktüssever arkadaşlarımızın sayfalarını ilgiyle takip ediyorum. Euphorbianız, gördüğüm kadarıyla bulunduğu yerin sıcaklığı ile doğru orantılı güneş alamamış. Tepesindeki incelmiş uzantıların en temel sebebi bu bence. Üzerindeki lekeler ise çürüme belirtisi olabileceği gibi, bir süre ıslak kalması nedeniyle oluşmuş bir mantar hastalığı da olabilir. Bakırlı bir mantar ilacını elinizin altında bulundurmanızı öneririm. Hatta hastalığın başladığı tarafı atmanız daha iyi olabilir.
Kesip çoğaltacaksanız, kurutmadan önce içinden akan kauçuk benzeri sıvıyı temizlemenizi öneririm. Bu kaktüs, diğerlerinden daha fazla sulanmaya uygun bir tür. Hatta, yarı gölge yerlerde gövde ve diken renkleri daha da güzel olur.
Tüm emekleriniz için ellerinize sağlık.