Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pasham
çok güzel tespitleriniz var ama maalesef bazı üreticilerimiz 3 kuruşa tamah edip bazen yanlışlara düşebiliyor. veterinerler bizlere antibiyotik iğnesi yapılınca 12 saat boyunca ineğin sütünü dökün derler. Bir üreticiden duymuştum bu sütü yoğurt mayalayacak kişiye değilde içecek kişiye veriyormuş. çünkü maya tutmuyormuş.
Açık süt alan ev hanımlarına buradan sesleniyorum size sorarsa satıcınız yoğurt yapacağım deyin.
|
Biz hayvanlarımızın meme hastalıklarına yakalanmaması için doğumdan önce bir enjeksiyon yapıyoruz.Bu hayvanları meme hastalığından uzunca bir zaman koruyor.Ayrıca doğumdan hemen sonra hayvana antibiyotik yapıyoruz hayvan plesantasını atıncaya kadar herhangi bir şekilde rahim iltihabına yakalanmaması için.Bu antibiyotikli sütü veterinerimiz en az beş gün satışı yapılan süte karıştırmamamızı söylüyor ve biz bu sütleri satmak yerine köpeklerimize vererek değerlendiriyoruz.Bazen süt toplayan firmalar antibiyotik testi yapıyorlar ve antibiyotikli sütü kabul etmiyorlar.Bunu bilen bazı üreticilerimiz de bunu peynir yapıp halk pazarlarında satıyorlar.Yani sadece süt yoğurt olarak tüketilmiyor bu sütler. Sonuç olarak biz üreticilerin ne üretirsek üretelim insan sağlığının paraya değişilmeyecek kadar değerli ve önemli olduğunu hep gözönünde tutmamız gerekiyor..