Begonyalar;
1. Yumrulu (non stop) begonya: Sabah güneşi yeterlidir. Gölge-Yarıgölge koşullar ister. Sonbaharda günler kısalınca yumru yapar. ilkbaharda tohumdan (veya yumrudan) yetişir. Balkonlarda, Saksıda yetişir.
2. Begonia semperflorens: bol çiçekli begonya: Bördür çiçeğidir, güneş veya yarı gölge koşullarda , bahçelerde yetişir.
3. Çilli begonya: Yaprakları parlak yeşil ve benekli(çilli)dir. Odun çelikleri suda kolayca köklenir, Yarı gölge koşulları sever. Genelde saksı bitkisidir. devamlı ve sarkık formlu küçük pembe renkli çiçekler verir.
4. Yaprak begonya (Rex begonya) : Yaprak güzelliği için yetiştirilir. Yarı gölge ister. Yapraklarının damarları kesilerek toprağa yatırılır, ve kesik yerlerden kök atarak yeni bitki verir.
|