View Single Post
Eski 22-04-2010, 19:52   #11
koliva
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Merhabalar,

Uzun zamandir forumda okuyucuydum. Ancak is uygulamaya geldiginde bircok hata ile karsilastim ve simdi de soru sorma zamanimin geldigini dusunuyorum.

Yaklasik 3 hafta once 2 ayri cins domates tohumlari ektim. Gayet saglikli ilerliyorlar. Yine 3 hafta once, tohum ekme isleminde yasayacagim olumsuzluklari goz onune alarak, bahce marketinden yaklasik 15cm boyunda hazir fideler satin aldim ve bahceme oldugu gibi yerlestirdim. Ancak gelinen durumda fidelerde bazi sorunlar var sanirim. Resimlerden de goreceginiz gibi yapraklarda koyu yesil renkli buzusmeler ve sararmalar var. Bir tanesinin yapraklarinda beyazlik vardi aldigimda. Simdi bakiyorum diger fidelere de bulasmis durumda. Hastalikmidir yoksa baska biseymidir hicbir bilgim yok. Ilk defa biseyler yetistiriyorum. Lutfen resimlere bakarak durumlarinin nasil oldugunu ve olasi cozum yontemlerini paylasabilirseniz cok sevinirim. Ozellikle su numarali resimde su sorun var gibi paylasabilirseniz cok daha faydali olur benim icin. Simdiden cok tesekkurler.

PS: Yasadigim yer Belcika ve burasi su anda gunduzler 15-20 derece olmasina ragmen geceleri 0-5 derece arasinda dolasiyor. Bu bir sikinti yaratmis olabilir mi?

Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Resim 5

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön