View Single Post
Eski 22-04-2010, 12:23   #6
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonnefer Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,Sonbaharda diktiğim aşılı ceviz fidanlarını dikmeden yaklaşık 1.20 den keserek dikmiştik.Şimdi bu işten anlayan bir arkadaş bu fidanları mart ayında aşı üzerindeki 3. gözün üzerinden tekrar budarsam ve bu gözlerden birinden oluşacak ana dallı bir gövdenin oluşmasının daha sağlıklı olacağını söyledi.Amerikada bu iş artık böyle yapılıyormuş.Böyle bir budama doğru olur mu?
Öncelikle geç farkettiğim için özür dilerim,
Evet budama ve ya ekim şekli diyelim, Ben bu şekil altı yıl önce deneyip bir bahçe kurduk, bu şekilde fidanların tutma oranlarıda artıyor, yeni ekilen bir fidanın 1.20lik kabuklu gövdeyi beslemesi daha zor, üç dört göz üzerinden kesilen fidan, ve bu gözlerden patlayan filiz ve kök çalışması daha iyi oluyor.

Bu şekil uygulamayı ığlamur ağacından tecrübe ettim, fidanı alıyor ekiyordum kuruyordu, yaşlı bir büyüğüm sen bunu üç dört göz üzerinden kes öyle ek demişti, hadiya olurmu demiştim, dediğini yapmadım fidan tekrar kurudu, bir daha aldım, ve ne kadar da kıyamasam da gözlerimi kapadım ve kestim ektim, kısa zaman da güçlü bir filiz vererek hızla büyüdü.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön