View Single Post
Eski 21-04-2010, 13:51   #1075
fskandemir
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2009
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan kocan Mesajı Göster
fskandemir
acaba size göre saksıda domates için ideal toprak karışımı nasıl olmalıdır?
anladığım kadarıyla önceden yetiştirdiğiniz için tecrübeleriniz var.
küçükbaç hayvandan kastınız tavuk mu koyun mu?
pelet gübresi kullandığınızda başka extra gübre eklediniz mi?
NPK ve benzeri gibi.
Hasan Bey, yetiştiricilikte bilgim var ancak ideal toprak karışımını söyleyecek kadar değil. Onun için forumu okuyabildiğiniz kadar okuyun gerçekten çok değerli bilgiler var.

Kendi deneyimlerime dayanarak sizlere yön göstermem gerekirse,
İlk fotoğrafta(15 Nisan 2010 Tarihili) gördüğünüz 2 saksıda 3 kök domatesimi(2 adet gold nugget, 1 adet washington cherry) 25 aralık 2009'da tohum olarak dikmiştim. Isıtma ve sulama hatalarım nedeni ile biraz selvi boylu(ince uzun)oldular. Şaşırtmadan sonra yarı yarıya yanmış koyun gübresi ve bahçe toprağı kullandım. Üzerlerinde ciddi miktarda çiçek var. Bugün itibari ile 10'u aşkın çiçek meyveye döndü, ve çiçek dökülme sorunu yaşamıyorum.

Yine ilk fotoğraftaki kırmızı saksını içerisinde şubat ayı içerisinde tohumdan diktiğim cherokee cinsi domates var. Isıtma ve sulama konusunda daha dikkatli davrandım ve bugün itibari ile ilk çiçek tomurcuklarını gördüm.Boyu bu hafta biraz daha uzadı ve gövde kalınlığıda diğerleri gibi incecik değil. Kısacası çok su ve az ışık domatesi boy atmaya yönlendiriyor. Dengeli sulama yapmaya çalışıyorum bunu da domateslerin yapraklarına-buruşmalarına- bakarak anlayabiliyorum.

İkinci fotoğrafta farklı cinslerden domateslerim var, onlarda şubat ayında tohumdan diktiğim ve her biri farklı çeşit. Bunların içerisinde de bu hafta çiçek tomurcuklarını görmeye başladığım çeşitler var.

Saksıların bir kısmının yarısı boş, buraya da ilk meyveleri aldıktan sonra toprak-gübre karışımı ile dolduracağım. Bu şekilde daha fazla kök elde etmeyi planlıyorum.

Eklenen Resimler

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön