Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex
Her yerden süt alınamayacağı düşüncenize katılıyorum sayın Pasham.Çünkü sütün sağım aşamasndaki hijyeni ve hayvanların sağlığı çok önemli.Mastitis denen bir meme hastalığına yakalanmış hayvanın sütü hayvan tedavi edilmeden satılmaması lazım.Aynı şekilde hastalanan hayvanlara antibiyotik tedavisi uygulandığında bu hayvanların sütünün antibiyotiğin cinsine göre 5 ile 15 gün süresince satılmaması lazım.Sağım esnasında hijyene özen gösterilmez ise sütte çok hızlı bir şekilde bakteri üremesi olmaktadır.Bunların üzerine bir de sütüne su katanları eklerseniz her yerden süt alınamayacağı açıkça ortaya çıkar.
|
çok güzel tespitleriniz var ama maalesef bazı üreticilerimiz 3 kuruşa tamah edip bazen yanlışlara düşebiliyor. veterinerler bizlere antibiyotik iğnesi yapılınca 12 saat boyunca ineğin sütünü dökün derler. Bir üreticiden duymuştum bu sütü yoğurt mayalayacak kişiye değilde içecek kişiye veriyormuş. çünkü maya tutmuyormuş.
Açık süt alan ev hanımlarına buradan sesleniyorum size sorarsa satıcınız yoğurt yapacağım deyin.