View Single Post
Eski 20-04-2010, 21:52   #918
Samsunlu55
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harami Mesajı Göster
sayın Samsunlu55;
Avanos isimli arkadaş örnek bahçelerini görmek istesine rağmen tekrar tekrar aramasına rağmen geri dönmemişler. Biraz gariplik yok mu sizce de !
insan, (pek akla yatmayan iddalarına göre)10. yaşında 100kg??? ceviz veren ağaçların reklamını yapmak istemez mi ? Ayrıca bu türler resmi olarak tanımlı türler arasında yok bildiğim kadarıyla . yani TESCİLLİ değiller sanırım. Ziraat Mühendisi arkadaşlar bir yanlış varsa düzeltsinler lütfen. . .
Sn. harami, söylediklerinizde haklılık var. 10. yaşta çok iyi bakıldığı taktirde 100 kg alınabileceğini yazmış. Abartılı olabilir ama unutmamak gerekirki yabancı çeşitlerin verimi içinde bu rakamlar belirtiliyor. Bu cinsler tesçilli değil doğru, benim ekecek olduğum yer 35 ağaçlık bir yer olacak. Sadece bu cinsler olarak değilde ceviz olarak baktığımızda başka sitelerde bulunmayan detay bilgileri veriyor. Onlarca ceviz fidanı satan site var hepsindeki bilgiler aynı, kopyala-yapıştır. Şimdilik bu 35 ağacı Toros-1 cinsi ekip ilerleyen zamanda bu cinsleri beğenip başka yerlerede ceviz ekmeyi düşünürsem ekerim beğenmezsem yöre için önerilen pedro cinsini ekerim...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön