View Single Post
Eski 20-04-2010, 12:40   #453
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Adalet Hanım, şakayığın ömrü kısa ama çiçekleri çok güzel. Yer ayarlayabilirsem kırmızı ve beyazına da bakacağım ilerde. Sizin beyaz da çok güzel.

Kışın kuru dal kalınca olduğu alan boş kalıyor, beraber yaşayacakları bir yerörtücü araştıracağım. Taşkıranları uzağına diktiğimi düşünüyordum ama tamamen altında kaldılar.

Sevgili Tamaşa, benim morsalkımın gövdesi tamamen gölgede, hiç bir şekilde güneş almıyor, 4 m duvarı aştıktan sonra güneş alabiliyor. Limon'un yazdığı gibi güneşe ulaşınca problemi kalmıyor. Sabah-akşam güneş alıyorsa yaşar ama çok çiçeklenmesi için bol güneş ister. Morsalkımlar 12 m'ye kadar uzayabiliyormuş, gölge dalları budayarak, güneşli alana yöneltirsen çiçeklenmeyi de sağlarsın. Ben de 4 m'ye kadar buduyorum, alt kısmı sadece gövde olarak duruyor.

Sevgili Limon, teşekkür ederim. Sana da güzel bahçenin keyfini sağlıkla çıkmanı dilerim.

Sn. Yılmaz Yalçın, morsalkımınız yeniyse çiçekleri az olabilir. Gölgede olması da zayıf olmasına neden olabilir, gereksiz dalları ilkbaharda budarsanız belki biraz güçlenir, budadıklarınızdan da bol çelik alırsınız.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön