Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Sevgili Kiraz, mor salkımı benim için de kokla, ne hoş ve hafif bir kokusu vardır.
|
Ah Sevgili Güler Hanım ah, ne günlerdi, söylediklerinizi hatırlıyorum. Yapa yapa bir şeyler öğrenmek de hoşuma gidiyor doğrusu.
Morsalkımın kokusu çok güzel, merdivene gelmeden alıyoruz. Alerji şikayetime rağmen, yüzümü çiçeklerin içine sokmaktan vazgeçemiyorum, sizin için de koklayacağım. Morsalkımı biz de yerdik

Dün "nisan ayı ve morsalkımlarım " çocukluğumun 23 Nisanlarını hatırlattı birden. Nedense o yıllarda 23 Nisan'da hava çok güzel olurdu, törenden süslü elbiselerle çıkarken, okulun tam karşısındaki morsalkımların tadına baktığımız günü hatırladım. İki katlı evin girişi tamamen morsalkımlarla kaplanmıştı, salkımlar başımızın üzerindeydi, çocuk ellerimiz, renkli elbiselerimiz, cıvıltılarımız morsalkımın altındaydı. Öğrenmiştik ya, her sene morsalkımın altına girerdik Nisan ayında.
Erguvan çiçeklerini denemedim ama ballıbaba çok emmiştim. Validebağ gezisinde ne kadar çok ballıbaba vardı koruda. Kızıma göstermek için bir ballıbabayı emdim ama çocukluğumun balı kalmamış hiç.
Not: Keçi gübresi sizdense, eşimden doğum günüm için gübre istemekten vazgeçtim, yeşil yapraklı herhangi bir şey isteyeceğim