Büyük bir ilçemizin M.Eğitim müdürü bu ot ile kalp damarlarının açıldığını anlatırdı.Üç sene evvel hiç bir rahatsızlığım olmadığı halde eşimin ısrarıyla bir hastahanenin kalp bölümünde tetkikler yaptırdım.Tetkikler bitince tanıdık olan doktor 1 ay izine ayrılacağını,neticelere dönüşte bakacağını söyledi.
Yukarıda söylediğim müdür arkadaş aklıma gelince,bende bu otu içmeye başladım.Bir ay sonra elimdeki tetkikler ile tekrar doktora geldim.Tüm tetkikler ****** bir ay öncesine aitti.Bunları inceliyen doktor bana telaşla yakınlarıma haber vermemi,bugün ameliyat edilmem gerektiğini söyledi.Önemli damarlarda tıkanıklık varmış.Düğünümüzün olduğunu söyliyerek bir haftalık müsaade istedim.Düğün stresini bu halimle kaldıramıyacağımı söyledi.
Neticede o gün ameliyat hazırlıkları başladı.****** de ilk olarak anjiyo yapılması gerekiyordu.Anjiyoyu yapan doktor şaşırdı.Bizi korkuttun,hiç bir damarda tıkanma falan yok dedi.
Bu rivayet değildir.Bizzat başımdan geçti.
Çobançökerten'i bir sene kadar daha kullanmaya devam ettim.Sonra üşendiğimden kullanmadım.Gördüğüm diğer faydalar şöyle:
-Tip 2 diyabetim var.Kullandığım dönemde hiç şekerim çıkmadı.
-Kilo verdim.
-Böbreklerim mükemmel çalıştı.
-Tansiyonum gayet düzenli idi.
-Kötü kolestrolüm normalinde altında çıktı.
-Nefesim açıldı,daha enerjik oldum,daha az yoruldum.
Ayrıca benimle kullanmaya başlıyan bir arkadaşta varis damarları parmak gibiydi.Üç ayda damarlar yok oldu.Oda kilo verdi.Tavsiye ettiğim birkaç kişi basurunada iyi geldiğini söyledi.İki tane arkadaş kullanarak Bypass ameliyatından kurtuldu.
Bu ot en verimli ağustosta oluyor(İzmir için)Temiz bir yerden topladıktan sonra,kökü hariç her tarafını(özellikle dikenleri)gölgede kurutuyorsunuz.Kemeraltında satılıyor ama kurusu sarı renk.Buda güneşte kurutulduğunu gösteriyor.Gölgede yeşil oluyor.
Daha sonra kuru otları makasla 3-4 cm kırpıyorsunuz.Hani demlik içinde,içine çay konulan süzgeçli bir kutu olur ya.Ona bir çay bardağını yarısına kadar sıkıştırmadan doduracak kadar koyuyorsunuz.Soğuk suyla tozunu süzgeç kutu içinde yıkıyorsunuz.Bir litreden biraz fazla(Kaynama payı)suyu bir kapla ocağa koyup,içine süzgeç kutuyu koyuyorsunuz.Su kaynadığında 5 dakika daha birlikte kaynasınlar.Sonra bu suyu soğutup 24 saat içinde aç,tok fark etmez,susadıkça su niyetine içiyorsunuz.
İlk bir iki gün zaman zaman sanki tansiyon düşmesi gibi hafif baş dönmesi yapıyor.Alışınca sorun yok.
Beş litre yapayımda beş gün içeyim yok.İllaki günlük taze bir litre olacak.24 saati geçince suyu dökün.
Bir de idrar söktürücü olduğu için bilemiyorum.Belki bazı böbreği rahatsız olanlara dokunabilir.
Ben şahsen başka bir yan etkisini görmedim.
Selamlar,sevgiler..
Düzenleyen redbullah : 01-12-2013 saat 04:02
Neden: imla hatası
|