Benim solucanlar da gayet iyi bir biçimde yaşamaya devam ediyorlar. Ara sıra su spreylemek için kutuların kapaklarını açıyorum ve bir çoğunun en üst yüzeye çıkmış olduğunu görüyorum. Sanırım, bulundukları yatağı ve yığını sevdiler. İntiharlar artık yok. Yığının içini şöyle bir kurcaladım, acaba gıda maddesi azalmış mıdır diye, dikkatli bakınca yumurtalarını gördüm. Yani çoğalıyorlar.
Dün, derin dondurucuda beklemekte olan kıyma makinesinden çekilmiş, ısıtılıp dondurularak çözünmeye uğramış olan yemeklerinden yaklaşık 100 gr. kadar baka ekledim.
İşlem yavaş ilerliyor ama, en azından ilerliyor.
Bu arada, bendeki bahçe solucanları dışında, daha çabuk tüketen ve üreyen başka tür solucanlar elime geçti. Çok sevgili bir tanıdığım gönderdi. Onların da faaliyetleri ayrı bir kapta devam ediyor.
Bir kaç güne kadar kapların en üst yüzeyine normal su spreyi yerine iyice seyreltilmiş EM speyleyeceğim. Solucanlar EM kompostu seviyorlar.
|