View Single Post
Eski 19-04-2010, 13:20   #1302
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Aslına bordo bulamacı hep tartışılıyor. Sn. Meyvelitepe ve Sn. Ayhan Bey'in bu konudaki tecrübeleri önemli.

Labicuber'i pek bilmiyorum. Ancak Mastercrop'u daha önce de araştırmıştım. Mastercrop ile normal bakır sülfatın formülleri pek farklı değil. Sadece üretim ortamlarının farklılığından belki içerdikleri diğer metallerin oranları (binde seviyelerde) farklı olabilir. Mastercrop için 65,82 g/l Bakıra eşdeğer Bakır Sulfat Pentahidrat diyor. Benim bildiğim Pentahidrat 5 tane su molekülü bağlı olduğu anlamına geliyor. Normal göztaşının formülü de CuSO45H2O şeklinde. 5H2O, 5 su molekülü içeriyor anlamına geliyor. Yani ikisi birbirinden farklı değil. Böyle olunca da ben daha ucuz olan göztaşını seçmiştim.

Bakır sülfata en fazla karşı çıkılmasının nedeni topraktan yok olmasının yıllar alması ve suda çözünerek akarsulara ve göllere karışması. Akarsu ve göllere karıştığında 1mg/litre si bile sulardaki yararlı bakteriler, algler ve balıklar için öldürücü olabiliyor.

Ayrıca ilaçlama yapan kişilerde akciğer kanserinde artışa neden olduğu söyleniyor, ancak veriler yeterli değilmiş.

Bu durumda aslında kanser hastası için nasıl kemoterapi öneriliyorsa bitkiler içinde başka çare yoksa bakır sülfat kullanılabilir. Ki kemoterapi sağlıklı hücreleri de öldüren bir yöntemdir. Eğer kansere alternatif bir yol bulunabiliyorsa nasıl kemoterapiye karşı çıkmak gerekirse, bakır sülfata alternatif yöntemlerde buldukça bakır sülfattan vazgeçmeliyiz.

Bu durumda dal kanseri ve çeşitli mantar hastalıklarına alternatif yollar bulmalıyız. Bakırı bitkinin ihtiyacı olan iz element oranları dışında hiç kullanmamalıyız. Ancak alternatif bulana kadar başka çare yok gibi duruyor.


Düzenleyen acemi_caylak : 03-05-2010 saat 16:38
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön