View Single Post
Eski 19-04-2010, 13:08   #3
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Yandaki duvarın üzerindeki sette toprak olduğunu sanıyorum, buraya sarkacak şekilde yerörtücü-sarmaşık dikebilirsiniz. Yaprağını dökmeyen cins olursa hem kışın güzel olur hem de diğer mevsimler altı temiz olur. Güneş alıyorsa pervane çiçekli yasemin iyi olabilir. Güneş alıyorsa sakız sardunya saksıları koyabilirsiniz, sarkıp duvar hizasında çiçeklenirler.

Karşı duvarın iyi güneş aldığını tahmin ediyorum, duvara monte edilen saksılar içinde sakız sardunya güzel durabilir. Sağ köşeye büyük saksıda bir ağaççık ya da çalı koyabilirsiniz. Duvar diplerine saksı koyabilirsiniz, az güneş alan yerlerde camgüzeli çok güzel renk katıyor, güneşiniz yeterliyse zaten seçeneğiniz de çok olacak.

Herşeyden önce duvarları binaya uygun renkte boyayabilirsiniz. Tamamı beyaz değil de iki farklı renk kullanılsa daha iyi olur gibi düşünüyorum. Renkler açık, huzur verici olursa duvarlar da sizi boğmaz. Sevdiğiniz aksesuraları da duvarlara asabilirsiniz. Aslında duvar olunca, üzerinde yapabileceğiniz çok şey de olur, kolay gelsin.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön