View Single Post
Eski 19-04-2010, 10:13   #1298
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Atalarımız boşuna dememiş ' pire it' de, bit yiğitte bulunur' diye.

Bu pamuklu bit her yıl beni buluyor.

Suçlu olarak yan komşuyu sorumlu tuttum. Onun haberi yok.
Sahibi Alamanmış. Ağaçlar büyük, çok sık, taneyi iyi beslemiyor, yaşlanmışlar, gençleşmeli' gibi sözlerle adamın kafasını karıştırdım. Ve bu yıl motorlu testere ile bir budama yaptı ki; tüm pamuklu bitler bana göç etti. Ve daha edecek gibi.

Sayın acemi, teşekkür ederim.

İspirto suyu daha çiçek açmamış zeytin salkımlarını silkebilir diye düşündüm.

Onun yerine;
Arapsabunu ve zeytinyağında ezdiğim sarımsakları ema ile karıştırdım attım.
Zaten yarın Özlem( yeşil adım) hanımdan em5 alacağım. Şimdilerde zaman kazanmak için yaptım.


Bir iki fidanda kloroz gördüm. Yapraklarda hafif sararma ve uc kısımlarında yarıya kadar kızarma (yanmış gibi) gördüm.

Bitkilerde kloroz, potasyum eksikliğidir.
5 litre suya, 1 kg ısırgan otu parçalayıp attım. Bunu bir hafta bekleteceğim. Tabii ağzı kapalı (havasız) ve güneşte kalacak.

Bunu yine ema ile karıştıracağım.

Biliyorsun, ısırgan otu potasyum kaynağı ve aynı zamanda güçlü bir antibiyotik.

Bu karışımı fidanlara biraz su verdikten sonra, dökeceğim.

Aslında bu ısırgan otu işini büyütebilirim ama...!

Saygılar
Bitkilerde kloroz, potasyum eksikliğidir.
5 litre suya, 1 kg ısırgan otu parçalayıp attım. Bunu bir hafta bekleteceğim. Tabii ağzı kapalı (havasız) ve güneşte kalacak.

Bunu yine ema ile karıştıracağım.


Halil Bey selamlar
Yukarda bahsettiğiniz ısırgan otunu parçalayıp suya attığınız anda suyun %5'i hacimde EMA ve %5 hacimde pekmez ilave edin ve ağzı kapalı bir bidonda yaklaşık 25-35 C derecede fermantasyona bırakın. Gazını almayı unutmayın. Gaz çıkışı bitince çözeltiyi 1/500 seyreltip kullanın. Daha iyi sonuç alırsınız. Kolay gelsin.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön