Kanatsız meyve sineği kültüründen verelim ?
Bildiğiniz meyve sineklerinin kanatsız versiyonu; kültür hâlinde çoğaltabiliyorsunuz. Ben yurtdışındayken bir laboratuvardan satın almıştım. O zamandan beri evde kendim çoğaltıyorum.
RO aldığınıza göre bu hobiyi ciddiye alıyorsunuz demektir, isterseniz bunun gibi bir kültürden edinmeyi de düşünün. Un kurdu üretenler de var, o da bir opsiyon...
Lamba yanında sinek beklemekten iyidir derim ben
Benim de ilk aldığım bitki N. Maxima idi ama acemilikten yaşatamamıştım. 2 sene sonra, Syn. Praecox'un müthiş bilgilendirmesi sonucu bu hobiye yeniden el attım ve 3. denememde nihayet (en azından şu kadarını) becermiş görünüyorum.
Adana'daki arkadaşlar: Kargo parası çok diye düşünüyorsunuz ama etoburlar aslında zaten pahalı bitkiler. Yurtdışından getirtmeye kalksanız o fiyatın 2-3 katını vereceksiniz, üstelik (postamız sağolsun) gelmeyebilir de.
11 TL bir nepenthes için acayip komik bir rakam, üstüne eklediğiniz kargo parası da hiçbir şey değil.
Naçizane fikrimi sorarsanız; bence evvela iyice burdaki bilgileri okuyun.
Özel torf hazırlamanız gerek, saf suyunuz olmalı, nemi yüksek tutacak bir ortamınız olmalı...vs Kısacası o koşulları yaratabildikten sonra bitkileri almak çok kolay.
Tabii ben daha önce EB bakmadığınız varsayarak bunları yazdım; baktıysanız affola!